I morse fick jag bråttom ut för att fånga ljuset. Hade några ”rum” kvar att fotografera i Stadens parker och fick dessutom till några riktigt bra bilder på Domkyrkan m.m. till mitt arkiv. Det gäller att fånga tillfällen då de kommer. På f.m. hann jag också med ett besök på Gate25 som firar 2 års jubileum och bjuder på intressanta föredrag och mingel hela dagen. Jag lyssnade på Charlie Hellberg och Annelie Pettersson som jobbat tillsammans i många år med att skapa ”magiska” rum (som seminariet hette) till företag och olika event. Framförallt Charlies beskrivning av ljus känner jag igen från mitt fotograferande. Det gäller att fånga ljuset eller skapa ljuset. Ett starkt solljus är inte alltid så bra, men kan också vara bra i motljus t.ex. Charlie och Annelie beskrev också våra olika rum som finns överallt runt omkring oss. Det är ju just det jag har i uppdrag att fånga i uppdraget att fotografera Västerås Stads parker under ett år. Ett spännande och roligt uppdrag just nu.

Please follow and like us: