Västerås egen designkung har nu äntligen kommit till Västerås för att visa upp sin utställning. Succé på invigningen i helgen och idag fick även jag och många andra lyssna till hans framgångssaga. ALMI bl.a. bjöd in till en eftermiddag med temat konsthantverk, design och entreprenörskap på Karlsgatan 2. Som dragplåster naturligtvis Lars och hans utställning med vackra klänningar och vackra BILDER. Lars blev intervjuad av Lena Nordin Andersson som själv känner Lars från skoltiden i Hökåsen och Tillberga, det blev en väldigt personlig och rolig presentation.

Jag har träffat Lars vid två tillfällen genom åren på olika reportageuppdrag men mitt första minne var nog att han jobbade på teatern i kostymateljén när jag jobbade för teatern i slutet av 80-talet. Kostym sömmerskorna pratade iaf mycket om den duktiga grabben Lars som flyttat till Stockholm och blivit känd designer. Vid fotograferingar har Lars varit väldigt blyg men också bestämd över hur bilderna ska tas, i vilken vinkel o.s.v. Han är inte speciellt svår att få bra bilder på, en fantastisk blick som går rakt in i kameran, eller vad tycker ni?