Semestern blev kort, men vi har hunnit med ett par veckor ledighet med en tur till våra hemtrakter i Höga Kusten och en vecka i Medelhavet. Strax innan semestern fick vi ett nytt uppdrag från Västerås Stad, dom vill att vi dokumenterar Mälaröarna utanför Västerås. Spännande sa vi som aldrig riktigt varit ute på öarna. Snabbt fixade vi en helikopter innan vår ledighet för att hinna få bra flygbilder innan Mälaren blir för varm och eventuellt blommar. Väl hemma igen har vi åkt taxibåt till Aggarön, turbåt med cykel för att upptäcka både Ridön, Almö-Lindö och Hästholmarna. Senaste veckan har vi även hyrt en egen liten båt och tagit oss runt lite som vi vill och i lördags överraskades vi av att komma riktigt nära en Örn i Björnösundet…. Överraskade blev vi allt, hade inte riktigt väntat oss att se en örn och jag hade inte ens ett telobjektiv på kameran. Men jag lyckades iaf fånga den på bild. Häftigt.

 

 

 

I uppdraget ligger också att fotografera längst Svartådalen, så förra veckan packade jag cykelväskor och drog iväg halvvägs till Skultuna, jättefin cykelväg. Lägger upp några ”kring-bilder” från uppdraget. Inte helt klar ennu, ska försöka ta oss ut lite mer på Mälaren i Augusti, fånga fint ljus på tidiga mornar eller lugna kvällar. Härligt uppdrag, minst sagt, och värt att ta en vecka mindre semester i år.