När man har en dotter som utöver Voltige i Hamre Voltigeklubb och klubben ska arrangera stort mästerskap får man ställa upp mann-grant som förälder. Jag fick bl.a. ett uppdrag som passade bra för mig, att vara pressansvarig, vilket innebär att se till att så mycket som möjligt profilera sporten i media. Fick dit SVT, Radio Västmanland och Västerås Tidning på förhandsreportage men Länstidningen VLT var svårflörtad. Dom ville istället ha bilder och text från mig efter helgen, eftersom dom inte hade möjlighet att skicka eget reportageteam. Jobbade fram bra bilder , liten text om helgen och resultat, tänkte mig en kvarts sida och förhoppningsvis lite större då bildmaterialet var bra. Men så blev det inte, kunde ha varit bra att informera mig redan innan att det dom tänkt sig var en mini-bild med en kapad bildtext då det inte ens framgår vem som är med på bilden, dessutom så uppger dom att fotografen är ”Privat” Visst jobbade jag privat den här helgen men helt oklart vem som tagit bilden kan det inte varit.

Lade upp det som tråd på Facebook vilket gav många kommentarer och irritation av att Tidningars Sportsidor alltid prioriterar kill-idrotter och bollsporter som hockey och fotboll, mest kvinnor som la inlägg i tråden. Tycker själv att det är konstigt att detta med genus i sportjournalistiken fortfarande inte blivit bättre, men det som kanske retar mig mest är att man sällan prioriterar en lite mindre sport, oavsett tjejer eller killar, och lyfter dess utövare. Dessa sporter har jätte svårt med sponsorer för att alla vet att dom aldrig syns i media. Dessutom så skulle tidningen i det här fallet få möjlighet att få ett riktigt bildmässigt bra reportage, GRATIS! Istället så väljer man en dragarbild från Hockey på samma uppslag där man mest ser reklam på spelarens rygg. Man blir lite ledsen som fotograf , bättring VLT.

Har sedan levererat bilder till Södra Sverige som många av Voltigeklubbarna kommer ifrån och sedan till dom lite mindre tidningarna i Västmanland som kanske iaf prioriterar det lokala, vi får se.

Roligt att få se så många duktiga Voltige-utövare hemma på lilla Hamre, fantastisk publiksport, bättre en circus, imponerande och lite läskigt.