15119-334

För ett par veckor sedan åkte Hasse tillsammans med videoproduktionsbolaget SiteSing till Rotterdam för att dokumenterat ett ABB projekt. ABB har levererat en hel del av tekniken, bland annat fjärrstyrning av kranarna så operatörerna styr kranarna från ett bekvämt kontrollrum, istället för i en liten hytt högt uppe i en kran.

Det är svårt att man kan få tillgång till sådana här anläggningar ute hos kund för att fota och filma, så det var en fördel att vi kunde samordna filmning med stillbildsfoto vid samma tillfälle. Samtidigt så gäller det att fånga ögonblicken då till exempel en båt kommer in, då är det svårt att hinna med att filma alla vinklar och samtidigt ta stillbilder.   Särskilt när man ska ta sig upp och ner från en världens högsta containerkranar  på ca 104 meter höga.

Nu håller vi som bäst på att ta fram bilder som är anpassade efter ABBs riktlinjer.

Daniel Andersson, Sitesing Hamnen Rotterdam Container, Rotterdam ABB Crane system RotterdamSigtsing Rotterdam Rotterdam hamn ABB, Crane, Rotterdam Intervju, Sitesing, Rotterdam